woensdag 1 december 2010

vrijdag 15 oktober 2010

KPN het schaapje

Een megadeal die KPN sloot met de overheid om vaste telefonie te leveren is voorlopig van de baan. Dit na hevige bezwaren van Tele2.

Tele2 spande een kort geding aan tegen de Staat omdat er volgens het bedrijf sprake was van ongeoorloofde verlaging van tarieven. Daarom eiste de operator dat de overheid de deal met KPN zou intrekken. Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) is deze stap voor en gaat zich beraden over het gunningsbesluit, meldt het ANP. Het kort geding is dus van de baan.

bron : webwereld

maandag 27 september 2010

VoIP hacker

De Venezulaanse hacker Edwin Andres Pena (27) is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar wegens de verkoop van 10 miljoen minuten aan illegale VoIP-telefoongesprekken aan nietsvermoedende klanten.

Bron : automatiseringsgids

maandag 16 augustus 2010

India wil Skype aan banden leggen

Niet alleen de BlackBerry van Research in Motion (RIM) ligt onder vuur in India. Het land overweegt onder het mom van de nationale veiligheid ook diensten van bedrijven als Google en Skype aan banden te leggen. Dat blijkt uit verklaringen van Indiase regeringsvertegenwoordigers, vrijdag, tegenover diverse media, waaronder persbureau Reuters en de Britse zakenkrant Financial Times

[bron : Voip nieuws]

vrijdag 6 augustus 2010

GPL rechtsgeldig

De open source gemeenschap heeft een belangrijke overwinning behaald. Een rechtbank in de VS heeft de GPL-licentie rechtsgeldig verklaard.

De rechtszaak is aangespannen door de Software Freedom Conservancy tegen elektronicabedrijf Westinghouse Digital Electronics. Die heeft apparaten gedistribueerd met daarin de open source utility BusyBox. Daarbij werd niet aan de voorwaarden van de GPLv2 voldaan, zoals het meeleveren van de broncode wat die open source-licentie vereist.

bron : webwereld

vrijdag 18 juni 2010

De vijf bondgenoten van het mobiele kantoor.

Technologie voor flexibel werken

Wie flexibel werkt, heeft technologie nodig om de fysieke afstand tot het hoofdkwartier te overbruggen. Het mobiele kantoor heeft vijf grote technologische bondgenoten.

1. Unified communication
Unified communication komt neer op het samenbrengen van alle types communicatie zoals tekst- en spraakberichten, video en instant messaging op één enkel platform. In veel gevallen komt er ook een vorm van zogenaamde presence awareness bij: de mogelijkheid om te zien of iemand contacteerbaar is, en zo ja, op welke manier.

2. Voip
Voice-over-IP of kortweg voip is een verzamelterm voor de verschillende manieren van telefonie waarbij een deel of zelfs het volledige gesprek via het zogenaamde IP-protocol over een netwerk wordt verstuurd. Ondernemingen die vandaag voip gebruiken, kiezen dat vaak voor de mogelijkheden rond flexibiliteit en mobiliteit.

3. Collaboration
Collaboration wordt vaak in één adem genoemd met unified communications. De termen zijn soms wat vaag en overlappend. Maar doorgaans ligt de nadruk bij collaboration bij het delen van data. Toepassingen als portals, wiki’s of Google Docs kunt u bijvoorbeeld onder deze noemer indelen.

4. Videoconferenties
De doorbraak van videoconferenties is al lang aangekondigd. Maar de gekrompen reisbudgetten, verbeterde technologie en het bredere aanbod in de markt maakt dat het deze keer wel eens echt zou kunnen gebeuren. En ook de aswolk uit IJsland gaf de technologie een zetje.

5. Digitalisering
Het mobiele kantoor werkt het best met digitale documenten. Die zijn aan de basis digitaal of worden ingescand. Door de documenten te digitaliseren kan men bijvoorbeeld bij de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid de documenten centraal bewaren en toch aan alle thuiswerkers beschikbaar stellen.

(bron : http://www.itprofessional.be)

donderdag 17 juni 2010

5 Regels voor netjes IM gebruik

E-mailen? Voor senioren. Een beetje succesentrepreneur anno 2010 doet zaken via Skype, MSN of andere instant messenger. Maar hoe zorgt u ervoor dat u uw chatpartners niet tegen de schenen schopt? 5 duidelijke do's en don'ts.


1. Netjes kloppen
Ook al is uw contact online: het is wel zo netjes om te vragen of een chatsessie gelegen komt. Binnenvallen met uw complete levensverhaal lijkt aantrekkelijk, maar het kan zijn dat uw gesprekspartner met iets anders bezig is. Maar waarom is-ie dan online, zien we u denken. Heeft u gelijk in, edoch de realiteit is dat veel computers hun baasjes automatisch inloggen.

2. Hou het kort
Het hele idee van instant messaging is dat het u in staat stelt snel te schakelen. Een vraag over een rapport; bevestigen van een afspraak; een korte inhoudelijk vraag; dat soort dingen. Als u dolgraag een essay wilt schrijven over het hedendaagse feminisme, is de opiniepagine van De Volkskrant een beter idee.

3. Denk aan de chathistorie
Het aardige van computers is dat ze alles onthouden - behalve als u Joran of Benno L. heet. Het is dan ook een illusie te denken dat uw ultrakorte berichtjes oplossen in de digitale kosmos. Ze blijven bewaard, kunnen worden gekopieerd en rondgestuurd. Zeg daarom in IM's niets waar u later spijt van krijgt.

4. Hou het luchtig
Een instant messenger is niet het juiste medium voor een confronterende afbrander of beïndiging van een arbeidscontract. Als u het computerscherm gebruikt om lastige face-to-face ontmoetingen uit de weg te gaan, maakt u geen goede beurt. Sterker, collega's en relaties zullen u er minder door respecteren.

5. Denk aan uw taal :|
Afhankelijk van uw werkomgeving, loont het om correct taalgebruik te koesteren (ja, ook al is het maar een chat). Laten we het zo zeggen: slordig taalgebruik kan mensen opvallen, maar over juist gebruik van grammatica, hoofdletters en interpunctie zullen ze niet struikelen. En dan zijn er natuurlijk nog die verdraaide smiley's en afkortingen (BRB, LOL). Beetje mee oppassen in een zakelijke omgeving :(.

(bron 925.nl)